Begraven of cremeren?
Als uw dierbare is overleden, is het van groot belang om een goede keuze te maken voor begraven of cremeren. Als u kiest voor begraven is er de mogelijkheid om een grafmonument te plaatsen. Enige tijd nadat de overledene is begraven, maakt u een keuze voor een bepaald grafmonument. Bij een begraving plaatst De Horizon Uitvaartverzorging altijd een tijdelijk grafmonument met daarop de naam van de overledene. Dit voorkomt dat de overledene anoniem blijft.

Bij een crematie dient er een beslissing genomen te worden omtrent de asbestemming. Het is belangrijk om te weten dat er niet overhaast beslist hoeft te worden. Totdat er een definitieve keuze is gemaakt, wordt de as bewaard in een speciale ruimte van het crematorium. Er zijn veel mogelijkheden om de as een definitieve, persoonlijke bestemming te geven. Hierbij kan gedacht worden aan een urn en verstrooiing boven zee of op land. 

Dinie Toonders adviseert u graag over de diverse mogelijkheden ter nagedachtenis, zoals grafstenen, sierurnen en gedenksieraden.


Het uitvaartcentrum
In maart 2011 is het uitvaartcentrum aan de Dreef 1 te Veldhoven geopend.

Er zijn twee rouwkamers, waarvan één rouwkamer een 24-uurskamer is. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de 24-uurskamer, krijgt de familie zelf een sleutel van het gebouw en de rouwkamer waar de overledene is opgebaard. De familie van de overledene kan eigen spulletjes en foto's plaatsen zodat de rouwkamer persoonlijk wordt ingericht. Op elk gewenst moment van de dag kan een bezoek worden gebracht aan de overledene. Ook beschikt de familie over een eigen huiskamer waar ze een kopje koffie of thee kunnen drinken.

Verder is er een grotere, sfeervolle rouwkamer aanwezig waar rouwbezoeken op afspraak kunnen plaatsvinden. Alle uitvaartondernemingen kunnen gebruik maken van het uitvaartcentrum.

Mocht u graag de rouwkamers willen bezichtigen, dan bent u uiteraard van harte welkom.


De uitvaartwens
Het is mogelijk om uw wensen vast te leggen in de uitvaartwens. U heeft dan de zekerheid dat uw uitvaart later geheel naar uw wensen wordt geregeld en uitgevoerd. De mogelijkheid bestaat om een kopie van uw uitvaartwens in het archief van De Horizon Uitvaartverzorging te laten bewaren. De uitvaartwens kunt u zonder enige verplichtingen bij Dinie Toonders aanvragen. Het is ook mogelijk om met haar een vrijblijvend, informatief gesprek te hebben over alle uitvaartmogelijkheden voordat u het een en ander vastlegt. Tot slot werkt De Horizon Uitvaartverzorging voor mensen die zowel verzekerd als niet verzekerd zijn.


De nazorg
Na de uitvaart neemt Dinie Toonders contact op met de nabestaanden om een afspraak te maken voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er teruggekeken op het verloop van de laatste weken. Verder is er ruimte om vragen te stellen. Ook na de uitvaart staat De Horizon Uitvaarverzorging u graag te woord.