Bij het overlijden van een dierbare hoort een waardig afscheid. De invulling van dit afscheid vindt plaats met de nabestaanden en De Horizon Uitvaartverzorging. In alle rust wordt bepaald hoe het afscheid georganiseerd wordt. Het voorbereiden van een afscheid is soms erg moeilijk omdat emotie een belangrijke rol speelt. De persoonlijke aanpak van Dinie Toonders zorgt ervoor dat u voor, tijdens en na de uitvaart door haar wordt bijgestaan.


Een persoonlijk afscheid
Maak uw wensen kenbaar bij de definitieve invulling van het afscheid. De Horizon Uitvaartverzorging probeert de uitvaart te laten verlopen, zoals u het wilt hebben. Denk daarbij aan:

 • de opbaring
  De overledene kan worden opgebaard in het uitvaartcentrum van De Horizon Uitvaartverzorging, Dreef 1 te Veldhoven, of bij een van de andere uitvaartcentra. Verder bestaat er de mogelijkheid om uw dierbare thuis in de eigen vertrouwde omgeving te laten. De overledene wordt verzorgd en in overleg wordt er een manier gekozen waarop het opbaren zal plaatsvinden. Hierbij kan gedacht worden aan een opbaring op bed of in de kist.

 • de rouwbrief en het gedachteniskaartje
  Bij het maken van de rouwbrief en/of het gedachteniskaartje wordt er een keuze gemaakt uit een collectie rouwbrieven/gedachteniskaartjes. Een eigen ontwerp is ook mogelijk. Voordat de definitieve druk wordt uitgebracht, krijgt u een proefdruk te zien. Zo bestaat altijd nog de mogelijkheid om uw keuze aan te passen.

 • bloemen
  Bloemen zijn een uiting van liefde, vriendschap en een laatste eerbetoon. Met uw eigen keuze voor een bepaald soort bloemen, kleur en vorm wordt het rouwboeket persoonlijk gemaakt. Dinie Toonders adviseert u graag aan de hand van verschillende voorbeelden uit het bloemenboek dat zij heeft. Ook bestaat de mogelijkheid dat u zelf uw rouwboeket maakt.

 • rouwvervoer
  Er bestaan verschillende manieren om de overledene op de dag van de uitvaart te vervoeren. Meestal gebeurt dit op traditionele wijze met een rouwauto. Het kan echter ook met een rouwkoets met Friese paarden ervoor of met een uitvaartbus.

  plattewagen

 • kerkdienst
  In samenspraak met de pastoor, dominee of andere voorganger wordt de inhoud van de dienst bepaald. Verder wordt er een keuze gemaakt uit de muziek en teksten die tijdens de dienst worden voorgelezen. Bij een kerkdienst zijn vaak vier vrouwelijke draagsters aanwezig voor de verzorging van de condoleance, collecte en het uitreiken van de gedachteniskaartjes. Bij een niet-kerkelijke dienst kan er gekozen worden voor een gastspreker, die samen met u het afscheid voorbereidt.

 • een digitale condoleancepagina
  Desgewenst kunt u op onze website gebruikmaken van een digitale condoleancepagina.